Trouwen

De huwelijksdag is één groot eerbetoon aan jullie relatie. Hoe mooi als het trouwmoment het hart en de start van jullie feestelijke dag belichaamt. Jullie verhaal, in alle rust verteld, met diepgang én luchtigheid. Met respect voor het belang van het moment, zonder dat het stijf wordt. Persoonlijk. Jullie trouwceremonie doet recht aan jullie verbintenis én aan de mensen waarmee jullie je verbonden voelen en wordt dusdanig vormgegeven dat het feest meteen begint!

Onze zoektocht naar de perfecte trouwambtenaar was lang. Uiteindelijk kwamen we bij jou terecht en wat een geluk. Zowel tijdens het eerste telefoontje, het kennismakingsgesprek en via de mail; telkens was er het warme, vertrouwde gevoel. Het meest bijzondere gesprek was de uitgebreide voorbereiding, kort voor ons huwelijk. Wat nam jij de tijd voor ons en wat voelde het goed. De dag zelf was geweldig en het absolute hoogtepunt de ceremonie. Zo persoonlijk, zo liefdevol gebracht, met oog voor detail, een lach en gevoel. Precies hoe wij (willen) zijn.”


Rust en vertrouwen

Trouwen in jullie sfeer gaat het best in alle rust. Met genoeg tijd voor een goede voorbereiding. Dus komen jullie (vrijblijvend) kennismaken om te kijken of jullie dat belangrijke moment aan mij willen toevertrouwen en hoe we dat met elkaar zo mooi mogelijk kunnen vormgeven. Graag inspireer ik jullie met ideeën en voorbeelden om samen te komen tot een uiterst persoonlijke huwelijksvoltrekking, die bij niemand anders dan bij jullie kan horen.

Inhoud trouwceremonie

Kort voor het huwelijk kom ik naar jullie toe. Ik stel vragen over jullie leven, liefde en relatie en over de mensen die voor jullie belangrijk zijn. Als jullie iemand missen, zoeken we een passende vorm voor een herdenkingsmoment. Afhankelijk van jullie wensen en hun mogelijkheden kunnen (jullie) kinderen of zelfs huisdieren een rol vervullen in jullie trouwceremonie. Graag brainstorm ik met jullie om de ceremonie jullie eigenheid mee te geven. Iets te bedenken wat extra kleur, geur of diepte geeft aan het verhaal. Verras me gerust met jullie eigen creatieve ideeën!

Enkele mogelijkheden ter inspiratie

  • Zinnenprikkeling door bijzondere hapjes of drankjes
  • Live-muziek die deel uitmaakt van de ceremonie
  • Avondvullende ceremonie tussen de gangen van het diner
  • Verrassingshuwelijk (gasten weten niet dat jullie gaan trouwen!)
  • Live-streaming voor oma die er fysiek niet bij kan zijn
  • Bijzondere interactie met genodigden door bv. Fürbitten
  • Ceremonie verrijking met geluksrituelen uit andere culturen

Elkaar toespreken?

Vanzelfsprekend geef ik jullie met liefde de ruimte om zelf te verwoorden waarom je voor elkaar kiest. Het is prachtig om in de ceremonie ‘vows’ of beloften naar elkaar uit te spreken. Vinden jullie het te spannend om elkaar op zo’n intens moment toe te spreken, dan kunnen jullie mij een brief mailen. Goed voorbereid lees ik die namens jullie voor, zodat je dit ‘bijzondere geschenk’ van en voor elkaar lekker ontspannen kunt ontvangen.

Gemeente huwelijk

Omdat ik aan een gemeente verbonden ben als trouwambtenaar, kan ik in Nederland in de meeste gevallen jullie huwelijk officieel voltrekken. Ik help graag met het benodigde papierwerk.

Ceremonieel trouwen

Als de gemeente niet meewerkt, (te) veel eisen stelt of als jullie in het buitenland willen trouwen, kunnen jullie overwegen om op een eerder moment voor de wet te trouwen en mij een ceremonieel huwelijk laten verzorgen. Over het algemeen is er dan op maandagochtend (gratis in veel gemeenten) een zakelijke huwelijksvoltrekking, die je kunt beschouwen als het regelen van de administratie van je huwelijk. Alsof je naar de notaris gaat voor huwelijks voorwaarden.

Op de dag en de locatie die jullie willen krijgen jullie een mooie trouwceremonie, die helemaal over jullie gaat. De aktes die getekend worden komen uit mijn printer, maar dat is dan ook het enige verschil. Jullie gaan volmondig ‘ja’ zeggen, in een ceremonie die liefdevol en persoonlijk is. De status hiervan is gelijk aan trouwen in de kerk. Jullie gasten zullen verrast zijn door de liefdevolle ceremonie en zich geen seconde afvragen of het wel het wettelijke trouwmoment is.

Trouwen in het buitenland

Als je zeker wilt weten dat je op het strand kan trouwen, is trouwen in een zonnig buitenland een goed idee. Maar ook een kasteeltje in de Ardennen, een besneeuwde piste in de Alpen of een Italiaanse wijngaard met lange tafels zijn heerlijke plekken om jullie liefde heel ontspannen te vieren. In veel landen is het ingewikkeld om voor de wet te trouwen, kun je de lokale ambtenaar niet verstaan en bestaat de kans dat de wettelijke bepalingen anders zijn dan in Nederland, waardoor jullie bijv. erfrechtelijk risico’s lopen.

Mijn advies: trouw op maandagochtend gratis voor de wet (zie ceremonieel trouwen) en graag reis ik mee naar jullie ultieme trouwbestemming. De ontspannen vakantiesfeer geeft een extra dimensie aan je huwelijk, waardoor je het nog intenser beleeft. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen!


Jullie investering

Jullie persoonlijke trouwceremonie geheel laten verzorgen door Pauline Suidgeest Ceremoniespreker is mogelijk vanaf € 1.295,00.

Neem contact op met Pauline Suidgeest

voor een vrijblijvende telefonische kennismaking
Trouwen 01/02/2017