Training Eenmalige Ceremoniespreker - Pauline Suidgeest
Als je met je liefste mensen in een fijn land bent om jullie liefde te vieren, is een persoonlijke, verbindende ceremonie extra waardevol om jullie wedding een dieper laagje mee te geven. De Italiaans of Frans ratelende ambtenaar gaat jullie ceremonie niet persoonlijk of gezellig maken. Veelal zijn zij formeel en lezen stukken wettekst op.

Trouwceremonie in het buitenland

De meeste bruidsparen trouwen daarom (eenvoudig) voor de wet in Nederland en regelen een ceremonieel huwelijk op hun droomlocatie over de grens. Voor het ceremoniële huwelijk kan je een professionele trouwambtenaar en/of ceremoniespreker meevragen naar het buitenland. Omdat het geen wettelijk huwelijk is, kan je ook een vriend(in) of familielid vragen om jullie ceremonie te verzorgen.

Ceremoniespreker/trouwambtenaar mee

Als zelfstandig trouwambtenaar ga ik graag een weekend met een bruidspaar en hun gezelschap naar het buitenland. Mini-vakanties voor het hele gezelschap, waarin meestal een heerlijk sfeertje is. Ceremonies in het buitenland zijn vaak meer ontspannen. Er is geen tijdsdruk, mensen zijn er lekker met elkaar tussenuit en genieten intens van het samenzijn. Daardoor landen de persoonlijke verhalen nog beter en dat maakt het vieren van de verbinding(en) extra speciaal en waardevol.

Vriend of familielid ceremonie laten leiden

Hebben jullie een goede spreker in jullie vrienden- of familiekring? Dan kan je die natuurlijk ook vragen om jullie ceremonie te leiden. Hoe leuk om door je zus of beste vriend getrouwd te worden?! Je kan je vast voorstellen dat het eervol, maar ook spannend is. Je wilt een mooie ceremonie en kan het maar één keer doen, dus er ligt een behoorlijke druk op jullie spreker.

Training eenmalige ceremoniespreker

Om de spreker goed voor te bereiden ga ik graag een dagdeel met bruidspaar en spreker om de tafel. We bespreken alle wensen en de mogelijkheden om de ceremonie heel persoonlijk vorm te geven. De spreker krijgt praktische aanwijzingen over wat werkt in een trouwceremonie, met welke vragen je de juiste informatie krijgt en hoe je een fijne sfeer creëert. Hierna is hij of zij goed uitgerust om een mooie, persoonlijke ceremonie te construeren en kan bij vragen altijd mijn hulp inroepen.

Een ervaring

Recent begeleidde ik de zus van de bruidegom om de ceremonie te gaan leiden. Na een fijne middag met bruidspaar en zus ontving ik dit bericht:

‘Bij deze willen wij je hartelijk bedanken voor de mooie afspraak. We zijn ontzettend blij met de mooie inzichten die je hebt gegeven voor de ceremonie. Wederzijds vonden wij het heel leuk je te ontmoeten en over alle bijzondere verhalen en ervaringen te horen. We hebben er alle vertrouwen in dat je F goede handvatten geeft om er een prachtige ceremonie van te maken’.

Wil je dat jullie spreker niet worstelt, maar met plezier en flair een fijne ceremonie neerzet? Neem gerust contact op: pauline@paulinesuidgeest.nl of +31 (0)6 41 49 56 50.