Opnieuw trouwen op huwelijksjubileum - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker
In Amerika zijn er filmsterren die elk jaar op hun trouwdag een groot feest geven rondom een ‘renewal of the vows’. De trouwbeloften hernieuwen. Als trouwambtenaar in Coronatijd lijkt dat een kansrijk businessmodel, maar de vraag is of wij Hollanders – die onszelf toch meestal als nuchter omschrijven – openstaan voor het opnieuw vieren van de liefde. Een veelgehoord commentaar als dit onderwerp ter sprake komt is: ‘We zijn toch al getrouwd?! Dat kán niet eens nog een keer!’

Stilstaan bij wat je te vieren hebt

Voor de wet kan je inderdaad niet opnieuw trouwen als je al getrouwd bent, maar als je een feest geeft bij een huwelijksjubileum, maak je dat extra speciaal door in een informele ceremonie stil te staan bij wat je allemaal te vieren hebt. Wie zijn de belangrijkste mensen waarmee je dit moment mag vieren? Op welke momenten gedurende jullie huwelijk waren ze waarom zo belangrijk? Wat zijn de leukste, mooiste, gekste of misschien ook wel zwaarste dingen die jullie met elkaar hebben beleefd? En als ze zwaar waren, hoe kwamen jullie er doorheen? Een positief en bekrachtigend verhaal. ‘Count your blessings!’

Goedmakertje

Jan vroeg me of ik wilde helpen een speech te schrijven voor zijn vrouw. Ze zouden binnenkort hun 30-jarig huwelijk vieren met een informeel feest. Hij biechtte me op dat hij de avond voor de trouwdag met zijn vrienden naar de kroeg was geweest en dat die avond gierend uit de klauwen was gelopen. Op de trouwdag had hij een fikse kater en het meeste was langs Jan heengegaan. Hij was zelfs vergeten om Els na het jawoord te kussen; iets wat hem in ruzies nog weleens werd nagedragen. Jan voelde zich er zó schuldig over! Hij draagt Els op handen, ze hebben een goed huwelijk, vier geweldige kinderen gekregen en hij gunt haar het allerbeste.

Opnieuw trouwen als verrassing voor de bruid

Terwijl we bezig waren om een speech te schrijven die Jan zou voordragen voor Els, ontstond het idee om er een ceremonie van te maken die ik zou leiden. Jan vertelde mooie verhalen, waarmee ik hun feest mocht opluisteren. Ik was op het feest aanwezig als de ‘spreekcoach van Jan’, maar na een eerste alinea gaf hij mij het woord en begon de verrassing. Een heerlijke ceremonie om te leiden! Hieronder lees je hoe Els het ervaren heeft.

Opnieuw trouwen, renewal of the vows - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Ervaring Els & Jan

Lieve Pauline,

Wat heb je mij verrast, samen met Jan! Je was opeens te gast op het feest voor ons 30-jarig huwelijk, omdat je hem had geholpen een speech te schrijven. Althans, dat was het verhaal. Maar hij was nog maar nauwelijks begonnen, toen hij het woord aan jou gaf en ik ineens in een heuse huwelijksceremonie belandde. Een ‘renewal of the vows!’

Het betekent heel veel voor mij dat Jan deze moeite heeft gedaan. Het was zó’n bijzonder moment samen met onze kinderen, ouders en vrienden. Je hebt iedereen geraakt met je mooie woorden én we hebben hartelijk gelachen. Ons feest werd een ongelofelijk mooi huwelijksfeest, waar we nog lang van zullen nagenieten.

Wat doe jij dit goed. Ga door met je mooie werk en maak nog veel mensen gelukkig! Dankjewel, uit de grond van mijn hart.

Veel liefs,
Jan en Els

Jullie ultieme trouwceremonie

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker & Zelfstandig TrouwambtenaarIk ga graag met jullie op zoek naar jullie ultieme trouwceremonie inclusief alle elementen die daar voor jullie bij horen.

  Neem contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.