1e zelfstandige trouwambtenaar - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker
De pure strandceremonie van Thomas en Isabella was dé inspiratiebron voor mijn bedrijf. Thomas en Isabella hadden zich met hun (nog steeds!) beste vrienden Petra en Dennis aangemeld voor tv-programma ‘Mijn mooiste dag’, waarin twee bevriende stellen elkaars trouwdag regelden, samen met styliste Dyanne Beekman.

Je mocht de wensen voor jouw ideale trouwdag doorgeven, maar wist niet welke keuzes de anderen maakten. Petra en Dennis waren/zijn zulke goede vrienden, dat Thomas en Isabella er alle vertrouwen in hadden. Sterker nog, ze zouden het zo weer doen!

Geblinddoekt passen

Trouwjurk en -pak werden geblinddoekt gepast en zo werden ook ringen uitgekozen. De voorbereiding van de ceremonie ging volledig buiten het bruidspaar om via familie en vrienden. Door alle leuke gesprekken vormde zich een steeds beter beeld van Thomas en Isabella als stel. Iedereen benadrukte hoe belangrijk Isabella het vond dat haar naam goed werd uitgesproken. Geen Isabel of Isabelle, maar IsabellA. Dat had ik me goed ingeprent.

Tranen aan de Coolsingel

Trouwen op het strand was de droomwens van dit bruidspaar, maar in die tijd mocht je niet buiten trouwen in NL. De productie besloot om kort en zakelijk het wettelijk huwelijk op de Coolsingel te doen (een plek waar Isabella absoluut niet wilde trouwen) en ’s avonds op het strand een ontspannen, persoonlijke ceremonie.

Terwijl Thomas en Isabella dachten dat ze ergens naartoe gebracht werden voor de voorbereiding van hun trouwdag, kwamen ze zonder make-up, op slippers en in joggingbroek in het stadhuis terecht. Isabella dacht dat het een grap was, maar realiseerde zich toen ze hun ouders, haar zus en Thomas’ broer zag zitten, dat ze hier echt ging trouwen. De tranen sprongen in haar ogen, maar toen ze haar naam correct hoorde, kalmeerde ze. Het was hectisch in het kleine zaaltje, onrustig. Overal waren camera’s, snoeren, geluid en de techniek was vervelend aanwezig. Ik baalde ervan en had Thomas en Isabella een leukere start van hun trouwdag gegund.

Na het jawoord werd het paar meegenomen naar een hotel, waar ze verwend werden als bruidspaar: Heerlijk aankleden, haar- en make-up en gaandeweg werd het steeds fijner en gezelliger. In Scheveningen was een smakelijke barbecue met familie en vrienden en inmiddels voelde Isabella zich echt een bruid en genoot met haar Thomas volop.

Toch naar het strand!

Ze waren blij verrast toen bleek dat er op het strand een ceremonie plaats ging vinden. Een mooi prieeltje, fijne opstelling en ondergaande zon waren het decor waartegen Isabella werd weggegeven door haar vader, zoals ze zo graag wilde. Er was geen enkele tijdsdruk en de techniek die ‘s ochtends zo hinderlijk was, leek er niet te zijn.

Ik mocht het pure en lieve verhaal vertellen en bij het jawoord, nodigde ik Thomas en Isabella uit om niet alleen ‘ja’ te zeggen, maar om aan de ander te vertellen waarom ze zo graag met elkaar wilden trouwen. Totaal onvoorbereid vertelden ze heel liefdevol waarom ze zo blij waren met elkaar. Heel bijzonder hoe puur daar een magisch moment ontstond. Iedereen die erbij was ervoer de kostbaarheid van dit ogenblik.

Eerste Zelfstandige Trouwambtenaar - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Vijftien jaar later

Ruim vijftien jaar later vertelden Thomas en Isabella aan hun keukentafel – gezellig bij een taartje – dat de strandceremonie hét moment van hun leven is geweest. Als ze vertellen over hun trouwdag, doen ze dat altijd van achteren naar voren. Hun advies voor een trouwdag: ‘Wees vooral jezelf en doe wat jij wilt. Door vooral de mooie dingen te doen die echt zijn, krijgt je trouwdag een puur karakter en kan je het ontspannen beleven en echt genieten van je dag’.

Bedrijfsplan tussen Scheveningen en Soest

Ik weet nog dat ik na deze ceremonie in de auto zat van Scheveningen naar Soest en het gevoel had dat ik licht gaf. Er was zoiets bijzonders gebeurd en daar wilde ik iets mee.

Eigenlijk heb ik tijdens die autorit mijn bedrijfsplan bedacht: Mooie trouwceremonies creëren voor mensen die persoonlijk en ontspannen willen trouwen. Ik wist zeker dat bruidsparen graag (meer) aandacht wilden voor hun verhalen en ik word zó blij als ik tijd en aandacht aan mensen mag besteden, waardoor mooie momenten meer diepgang krijgen en verbindingen zó liefdevol en ontspannen gevierd kunnen worden.

Tussen de opnames en de uitzending had ik precies de tijd om mijn bedrijf op te starten, toen nog als ‘De Bijzondere Trouwceremonie’. In maart 2021 vierde ik mijn 16e ondernemersverjaardag en vele ceremonies verder, ben ik nog altijd ongelofelijk blij met de stap die ik gezet heb. Het werk is mooier en vervullender dan ik ooit had bedacht. Ik ben een blij mens en hoop nog veel magische momenten te mogen meemaken!

Jullie ultieme trouwceremonie

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker & Zelfstandig TrouwambtenaarIk ga graag met jullie op zoek naar jullie ultieme trouwceremonie inclusief alle elementen die daar voor jullie bij horen.

  Neem contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.